Duitse doggen "Van de Waterwinning" 

fokker van blauw en zwart van blauw, geel en gestroomd.

                         Historiek.          

      Kenmerken van het ras    Nieuws     Evenementen    Voeding

      Contact    Reu     Teef    Puppy's    

      Links    Verzorging     Wat ontvangt U ?   Zoek nieuw baasje

                                                                                         dekkingen

   Wij zijn fokker van Duitse Doggen die dit alleen doen als hobby en uit liefde voor dit ras en hopen hierbij iets bij te brengen aan het ras.  Wij hebben alleen tot doel  zo een perfect mogelijke pup  en vooral een gezonden, sociale en vriendelijke hond te fokken.  Dit kan alleen bekomen worden als men vooraf een selectie maakt van de mogelijke fokdieren van zowel de vader als de moeder en die vooral HD vrij zijn.

   Daarom zijn wij ook aangesloten bij de Belgische Duitse Doggen Club (B.D.D.C.-C.D.B.A.)en ons de nodige reglementering oplegt in verband met het fokken zodat we de juiste dieren gebruiken en dit volgens de richtlijnen van het F.C.I. . Al onze honden worden E.U.D.D.C. aangekeurd en worden foto's genomen van de heupen.

  Ook wordt er met elke pup een stamboom (L.O.S.H.), DN A profiel, Gezondheidsboekje, verkoops-overeenkomst en een begeleidingsplan over de opgroei van Uw pup mee geleverd.

  Ook raden wij U aan geen honden te kopen zonder stamboom al worden ze U meestal goedkoper aangeprezen zodat deze fokkers de volgende loopsheid weeral  met dezelfde teef een nestje kunnen kweken (dit is overfokken) en je kunt nooit iets te weten komen over de nodige bloedverwanten.

  Wij hebben eerst een reu gekocht (Quarter off ten pin Bowls) van een erkende fokker en hebben nadien met succes tentoonstellingen gelopen om zo het nodige inzicht te krijgen van het ras, toen deze reu einde carrière was hebben we ons een tweede reu (Urko off ten pin bowls) aangeschaft van dezelfde fokker, heelaas was hij niet zo stress bestendig en konden we geen tentoonstellingen lopen.  Als dekreu had hij wel de nodige capaciteiten en hebben dan nadien onze eerst teef (Zohra de lathuy) aangekocht van een andere erkende fokker en zijn zo dan gestart met onze kennel "Van de waterwinning"  waar wij toch al succesvol nestjes gekweekt hebben, als je verder iets wil te weten komen over onze honden kun je verder surfen op onze site.

   Ook heb ik de lessen gevolgd van keurmeester, om zo de nodige kennis van de kynologie te leren.

Daarna heb ik ook de cursus van hondenfokker gevolgd om zo veel mogelijk over de genetica te weten en nog andere cursussen over ziektes en verzorging en ook massage voor honden.

   Regelmatig zult U ons op tentoonstellingen zowel in binnen- en buitenland tegenkomen, om ook zo de nodige bloedlijnen te vinden die passen bij onze teven.

 

                                         Alvast bedankt voor het bezoek van onze site.